Programlehetőségek

Kirándulások

A legjobb program a kirándulás a környéken. Sokfelé el lehet jutni gyalogszerrel a gyönyörű bükkösökben, melyek körülveszik a tanyát. 
Rövidebb-hosszabb sétákkal felfedezhetjük a Magas-Bakony érdekességeit, a felszín különleges formáit, miközben számtalan érdekes növényt és állatot is láthatunk. 
A kirándulásokra nem csak a nyár, hanem az összes többi évszak is alkalmas, feltéve, hogy szép az idő.

A tavaszi bükkös virágözönnel várja a látogatókat, április vége felé, május elején nyílik a medvehagyma, fehér, hagymaillatú virágszőnyeget borítva az erdő aljára. 

Nyáron az erdő védelmet nyújt, a nagy melegben is nagyon kellemes klíma vesz körül minket. 
Kirándulásaink során az erdő-mező sok finomságot is biztosít, mint a képen látható ringló.

A nyári kirándulások során az erdőkön kívül a mozaikos kultúrtájat is megismerhetjük. A kép Hárskúttól dél-keletre készült, a Hajag tömbje látható a háttérben.

Az őszi táj is csodaszép a sok színnel, este a szarvasok koncertjével. Ilyenkor már általában kellemes kirándulóidő van, nincs túl meleg.

A téli kirándulások során a lombjukvesztett fák miatt világosak az erdők, sok minden másképp látszik, mint máskor. Egy-egy erősebben fagyos időszak során még a folyóvizek is befagynak.

Sport

Foci

A Rák Károly Stadionnak elkeresztelt focipályát szintén fák veszik körül, egy-egy jól sikerült rúgás után néha bizony az erdőből kell előkeresni a labdát.

Röplabda

A réten sok mindent lehet csinálni, többek között röpimeccseket játszani, amelyhez hálót tudunk állítani. 
Ezeken kívül még van asztalitenisz, tollaslabda is.

Egyéb programok

Erdei iskola, természetismereti tábor

Erdei iskolai programokat tudunk ajánlani a környékre alapozva.

Foglalkoztató füzet

A környezeti nevelés eszközeivel segít a kiadvány az általános iskolásoknak megismerni Ráktanyát, a bakonyi tanyavilágot, a környék természeti értékeit. Feladatok segítségével összehasonlíthatják a gyerekek a mai környezetszennyező életmódot a régiek természetet kímélő, tisztelő életformájával, elgondolkodhatnak azon, hogy a fennmaradás érdekében mi mindenen tudnának változtatni. 


A foglalkoztató füzet letölthető innen! 

A hozzánk látogató csoportoknak tudunk adni belőle. 

Csillagászat